Lassan közeledik a karácsony, a fínom ebédek, vacsorák ideje. Ime egy kis kedvcsináló:
Baconba tekert aszalt szilvás pulykamell koszorú
Hozzávalók (6 személyre):
Pulyka-, vagy csirkemell filé 80 dkgSzeletelt bacon 30 dkgReszelt sajt (eidami, trappista) 15 dkgTojás 1 dbGrill fűszerkeverék 1 ek(magyaros, flekken, szárnyas stb.)Tejföl 4 ekAszalt szilva, aszalt sárgabarack 30 dkg
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket egy éjszakára - lehetőleg vörös borba - beáztatjuk. A húst egyforma nagyságura felszeleteljük, kiklopfoljuk, fűszerezzük. A sajtot, tojást, tejfölt, lisztet összekeverjük.
A kiolajozott kuglóf formát cseréptető szerűen kibéleljük baconnal. Ráhelyezzük a húst, majd a sajtos massza felét. Erre jön az aszalvány, majd a maradék reszelt sajt. Befejezésül a húst, majd utána a bacont egymásra hajtogatjuk. (nem szükséges, hogy a forma belsejét teljesen kitöltsük!)
Előmelegített sütőben 160 0C-on 20 percig sütjük, majd a formából kiborítva 210 0C-on további 6-8 perc alatt készre pirítjuk a bacont.
Előző nap is elkészíthető, és hidegen, vagy , melegen is fogyasztható.
Jó étvágyat!