Kolbászos tört fuszulyka hagymával
Más nemzetek hatalmas önbizalommal és reklámmal hirdetik a világban hagyományos ételeiket, mi legfeljebb fesztiválokon és vásárokon kínálgatjuk hagyományos ételeinket. Legalább is egy részét, mert sajnos a többségét, - mint egy szegény szégyellni való rokont - igyekszünk elfelejteni.
Törtbab hagymával
Az elfeledésre ítélt hagyományos étkeink egyike a törtpaszuly, vagy tört fuszulyka. Erdélyi származású, de sajátjának érzi Szabolcs és a Kárpátalja népe is.
Böjtös étel. Régen gyakran készítették nagypénteken. Nem igazán diétás étel, de laktató, és finom. Lassan feledésbe megy, de az onnan elszármazottak a mai napig nosztalgiával emlékeznek a nagyi fuszulykájára. A városi ember meg jórészt azt sem tudjuk, mi az a fuszulyka!
Törtpaszuly
forrás:http://www.karpatalja.ma/recept/tortpaszuly-recept/http://www.szepzold.hu/beregi_tortpaszulyhttp://magyarkonyhaonline.hu/kaposztas-paszulynak-hagyma-a-baratja