Gasztrófasírt

  • Ajánló
  • Magyar klasszikusok
Facebook

Fánkvilág

Top 5

  1. Chili con carne a mexikói chilis bab
  2. Magyar klasszikusok: a vasárnapi hús
  3. Amit a palacsintáról tudni kell...
  4. A (majdnem) eredeti drezdai stollen receptje
  5. Focisták eledele- Izland

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Címkék

Albánia (1) A pude ccsige 부대찌개) (1) bab (1) Bajor csülök (1) bakancslista (1) Barcelona tapas (1) Bécs (2) Bocuse dor (6) chili con carne (1) cipóban sült csülök (1) costa mediterranea food olasz étel (1) Costa Nápoly (1) Cucina tradizionale (1) Dubarry szelet (1) Dubrovnik (1) édes napok süti csokoládé fesztivál food (1) elfeledett ételeink (1) Éttermi kütyük (1) fagylalt jeges nyalat (1) fahéjas csiga (1) fánk (2) fesztivál (5) formatorta (3) gasztrótörténelem (10) Goût de France (1) gyuvecs (1) hajónapló Cost (1) húsvét (1) Húsvéti ételek (1) Izland (1) Józsefvárosi piknik (2) kanenbullar (1) Karácsonyi ételek a világban (5) Karácsonyi menü (1) kedvenc ételeim (10) Kocsonya (1) Koreai raguleves (1) lecsó (5) lecsópédia (5) levélszemét (1) magyar klasszikusok (5) Marseille panier costa (1) Márton nap (1) mindenmentes (1) palacsinta (1) paszuly (1) pulyka koszorú (1) rugelach (1) sanday brunch (1) sárgadinnye (1) sonka (1) Spagetti carbonara (1) spam (1) Steakhatározó (4) Steak marha BBQ (3) Stollen (2) street food (1) Svéd (1) svédasztal (1) Svéd lazac gratein (1) Szicilia (1) Szlovákia (2) sztrapacska (1) Távirányítású torta (1) Tejtorta (1) töltött paprika (1) top 10 ételem (1) vasárnapi hús (1) whoopie pie (1) ZELENA MENESTRA (1) zsirban vagy olajban (1) Címkefelhő
Éljen a Nordic konyha!

Éljen a Nordic konyha!

›
Éljen a Nordic konyha!

2011/5/16 : vakegér II Szólj hozzá!

 Az utolsó(előtti) őrület a gasztróguruk  szerint már lecsengett. Vége a molekuláris spagettik és kaviárok világának. Éljen a NORDIC KONYHA! Az Ikea húsgolyóé a jövő.

hustal

De mi lesz a magyar hagyományainkkal, ami sokak szerint nincs is, de azért szerintem mégis van. Vagy legalábbis kellene, hogy legyen. Találtam egy régi régi étlapot a Vendéglátóipari múzeumban.

Étlap (Utasellátó) 1958-ból

Nem nagy szám, csak egy vasútállomás restijének étlapja 1958-ból. Egyszerű, áttekinthető, sallangmentes. Ma már (egyesek szerint) szégyelnivalóan egyszerű.

Kicsit valóban furcsa, hogy a normális "hagyományos zsíron grillezett mustármagkivonattal és ázsiai feketeborssal pácolt sovány mangalicakaraj zőldfűszeres rizságyon"  helyett a primitív "Naturszelet rízzsel"  szerepel az étlapon, viszont érthető és legalább tudod, hogy mit fognak (valószínűleg) hozni!

Néha jó lenne nem letagadni a múltunkat.

Facebook Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Kényeztesd magad argentin hátszínnel Kényeztesd magad argentin hátszínnel
  • Itália az asztalon - Palermói utcakaja Itália az asztalon - Palermói utcakaja
  • Costa   Barcelona   tapas flamenco  carnival Costa Barcelona tapas flamenco carnival
  • RUGELACH – Az askenázi csodasüti RUGELACH – Az askenázi csodasüti
  • Bécsi puncs II. Bécsi puncs II.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofasirt.blog.hu/api/trackback/id/tr822907364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard