Gasztrófasírt

  • Ajánló
  • Magyar klasszikusok
Facebook

Fánkvilág

Top 5

  1. Chili con carne a mexikói chilis bab
  2. Magyar klasszikusok: a vasárnapi hús
  3. Amit a palacsintáról tudni kell...
  4. A (majdnem) eredeti drezdai stollen receptje
  5. Focisták eledele- Izland

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Címkék

Albánia (1) A pude ccsige 부대찌개) (1) bab (1) Bajor csülök (1) bakancslista (1) Barcelona tapas (1) Bécs (2) Bocuse dor (6) chili con carne (1) cipóban sült csülök (1) costa mediterranea food olasz étel (1) Costa Nápoly (1) Cucina tradizionale (1) Dubarry szelet (1) Dubrovnik (1) édes napok süti csokoládé fesztivál food (1) elfeledett ételeink (1) Éttermi kütyük (1) fagylalt jeges nyalat (1) fahéjas csiga (1) fánk (2) fesztivál (5) formatorta (3) gasztrótörténelem (10) Goût de France (1) gyuvecs (1) hajónapló Cost (1) húsvét (1) Húsvéti ételek (1) Izland (1) Józsefvárosi piknik (2) kanenbullar (1) Karácsonyi ételek a világban (5) Karácsonyi menü (1) kedvenc ételeim (10) Kocsonya (1) Koreai raguleves (1) lecsó (5) lecsópédia (5) levélszemét (1) magyar klasszikusok (5) Marseille panier costa (1) Márton nap (1) mindenmentes (1) palacsinta (1) paszuly (1) pulyka koszorú (1) rugelach (1) sanday brunch (1) sárgadinnye (1) sonka (1) Spagetti carbonara (1) spam (1) Steakhatározó (4) Steak marha BBQ (3) Stollen (2) street food (1) Svéd (1) svédasztal (1) Svéd lazac gratein (1) Szicilia (1) Szlovákia (2) sztrapacska (1) Távirányítású torta (1) Tejtorta (1) töltött paprika (1) top 10 ételem (1) vasárnapi hús (1) whoopie pie (1) ZELENA MENESTRA (1) zsirban vagy olajban (1) Címkefelhő
Húsvéti vadnyúlpástétom

Húsvéti vadnyúlpástétom

›
Húsvéti vadnyúlpástétom

2016/2/28 : vakegér II Szólj hozzá!

 

Egy kis előzetes húsvéti hangulat

Húsvéti vadnyúlpástétom 1

 

Hozzávalók:

Vajastészta                             40 dkg
Nyúl                                          1 db
Tokaszalonna                         12 dkg
Vaj                                            8 dkg
Sertésmáj                               12 dkg
Kemény tojás                           5 db
Tojás                                         1 db a kenéshez
Konyak                                     ½ dl
Pástétom fűszer, só, petrezselyem

 

Elkészítés:

Daráljuk finomra a szalonnát, májat, hús, adjuk hozzá a fűszereket és a konyakot. Kivajazott formába tegyük a kinyújtott tésztát. Félig töltsük meg a töltelékkel, tegyük rá a főtt tojásokat, és a maradék hússal fedjük be. Hajtsuk rá a tésztát és jól nyomkodjuk körbe. Középre készítsünk egy kis nyílást, „kéményt”, hogy a gőzök sütés közben kijöhessenek. A maradék tésztával díszíthetjük, majd kenjük le a pástétom tetejét tojással.

Először előmelegített 200 0C-os sütőben 10 percet, majd 160-170 0C-os hőmérsékleten (sütőtől függően) alufóliával letakarva 1 órát sütjük.

A pástétom tetszőleges húsból készíthető (vad, sertés, szárnyas, stb.) de ügyeljünk a jellegnek megfelelő pácolásra/fűszerezésre.

Húsvéti vadnyúlpástétom 5

Facebook Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Kényeztesd magad argentin hátszínnel Kényeztesd magad argentin hátszínnel
  • Az aszalt rizseshús és társai Az aszalt rizseshús és társai
  • ZELENA MENESTRA ZELENA MENESTRA
  • Marhajó Marhajó
  • Fánkvilág Magyarországon Fánkvilág Magyarországon

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofasirt.blog.hu/api/trackback/id/tr698427152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard