Gasztrófasírt

  • Ajánló
  • Magyar klasszikusok
Facebook

Fánkvilág

Top 5

  1. Chili con carne a mexikói chilis bab
  2. Magyar klasszikusok: a vasárnapi hús
  3. Amit a palacsintáról tudni kell...
  4. A (majdnem) eredeti drezdai stollen receptje
  5. Focisták eledele- Izland

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Címkék

Albánia (1) A pude ccsige 부대찌개) (1) bab (1) Bajor csülök (1) bakancslista (1) Barcelona tapas (1) Bécs (2) Bocuse dor (6) chili con carne (1) cipóban sült csülök (1) costa mediterranea food olasz étel (1) Costa Nápoly (1) Cucina tradizionale (1) Dubarry szelet (1) Dubrovnik (1) édes napok süti csokoládé fesztivál food (1) elfeledett ételeink (1) Éttermi kütyük (1) fagylalt jeges nyalat (1) fahéjas csiga (1) fánk (2) fesztivál (5) formatorta (3) gasztrótörténelem (10) Goût de France (1) gyuvecs (1) hajónapló Cost (1) húsvét (1) Húsvéti ételek (1) Izland (1) Józsefvárosi piknik (2) kanenbullar (1) Karácsonyi ételek a világban (5) Karácsonyi menü (1) kedvenc ételeim (10) Kocsonya (1) Koreai raguleves (1) lecsó (5) lecsópédia (5) levélszemét (1) magyar klasszikusok (5) Marseille panier costa (1) Márton nap (1) mindenmentes (1) palacsinta (1) paszuly (1) pulyka koszorú (1) rugelach (1) sanday brunch (1) sárgadinnye (1) sonka (1) Spagetti carbonara (1) spam (1) Steakhatározó (4) Steak marha BBQ (3) Stollen (2) street food (1) Svéd (1) svédasztal (1) Svéd lazac gratein (1) Szicilia (1) Szlovákia (2) sztrapacska (1) Távirányítású torta (1) Tejtorta (1) töltött paprika (1) top 10 ételem (1) vasárnapi hús (1) whoopie pie (1) ZELENA MENESTRA (1) zsirban vagy olajban (1) Címkefelhő
ZELENA MENESTRA

ZELENA MENESTRA

›
ZELENA MENESTRA

A dubrovniki plébánosok kedvenc étele

2018/7/17 : vakegér II Szólj hozzá!

Ha Dubrovnikban jársz,

zelena menestra Dubrovačka

nem hagyhatod ki a város 500 éve emblematikus ételét, a Dubrovačka zelena menestra-t. A középkorban a plébánosok kedvenc étele. Talán nem meglepő, hogy a neve rendesen megtévesztő (zöld zöldségleves), de ennek nem kell bedőlni. A zöld rész csak a melléklet.

Hihetetlenül sok változata van

Zelene Menestra

némelyik tényleg hasonlít a zöldséglevesre, de a dubrovniki változat az igazi. Ebben sonka, házikolbász és füstölt húsok vannak. Ehhez jön lazításként a három féle káposzta és krumpli.

UNESCO által védett

 zelena menestra 077

A zöld menestra az UNESCO által védett immateriális örökség része! Nem véletlenül, de azért ne délben, a tűző napon próbálkozzunk vele.

 

Forrás:
http://translate.google.hu/translate?u=https%3A//zena.rtl.hr/clanak/gastro/specijaliteti_dubrovackog_kraja_-_zelena_menestra/7015&hl=hu&langpair=auto|hu&tbb=1&ie=UTF-8
http://visitdubrovnik.hr/index.php/hr/gastro/recepti/45-recepti/2411-zelena-menestra-konavle-hr
Facebook Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Az első 50 igazi és egyetlen lecsó Az első 50 igazi és egyetlen lecsó
  • Marhajó. Milyen a jó marha? Marhajó. Milyen a jó marha?
  • Megmaradt a húsvéti sonka? Megmaradt a húsvéti sonka?
  • Hajónapló az étteremből I. rész Hajónapló az étteremből I. rész
  • RUGELACH – Az askenázi csodasüti RUGELACH – Az askenázi csodasüti

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofasirt.blog.hu/api/trackback/id/tr2014117761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard