Gasztrófasírt

  • Ajánló
  • Magyar klasszikusok
Facebook

Fánkvilág

Top 5

  1. Chili con carne a mexikói chilis bab
  2. Magyar klasszikusok: a vasárnapi hús
  3. Amit a palacsintáról tudni kell...
  4. A (majdnem) eredeti drezdai stollen receptje
  5. Focisták eledele- Izland

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Címkék

Albánia (1) A pude ccsige 부대찌개) (1) bab (1) Bajor csülök (1) bakancslista (1) Barcelona tapas (1) Bécs (2) Bocuse dor (6) chili con carne (1) cipóban sült csülök (1) costa mediterranea food olasz étel (1) Costa Nápoly (1) Cucina tradizionale (1) Dubarry szelet (1) Dubrovnik (1) édes napok süti csokoládé fesztivál food (1) elfeledett ételeink (1) Éttermi kütyük (1) fagylalt jeges nyalat (1) fahéjas csiga (1) fánk (2) fesztivál (5) formatorta (3) gasztrótörténelem (10) Goût de France (1) gyuvecs (1) hajónapló Cost (1) húsvét (1) Húsvéti ételek (1) Izland (1) Józsefvárosi piknik (2) kanenbullar (1) Karácsonyi ételek a világban (5) Karácsonyi menü (1) kedvenc ételeim (10) Kocsonya (1) Koreai raguleves (1) lecsó (5) lecsópédia (5) levélszemét (1) magyar klasszikusok (5) Marseille panier costa (1) Márton nap (1) mindenmentes (1) palacsinta (1) paszuly (1) pulyka koszorú (1) rugelach (1) sanday brunch (1) sárgadinnye (1) sonka (1) Spagetti carbonara (1) spam (1) Steakhatározó (4) Steak marha BBQ (3) Stollen (2) street food (1) Svéd (1) svédasztal (1) Svéd lazac gratein (1) Szicilia (1) Szlovákia (2) sztrapacska (1) Távirányítású torta (1) Tejtorta (1) töltött paprika (1) top 10 ételem (1) vasárnapi hús (1) whoopie pie (1) ZELENA MENESTRA (1) zsirban vagy olajban (1) Címkefelhő
Molnár B Tamásék már a spájzban vannak!

Molnár B Tamásék már a spájzban vannak!

›
Molnár B Tamásék már a spájzban vannak!

2011/9/17 : vakegér II 3 komment

  Molnár B Tamásék már a spájzban vannak. Sőt. Nem csak ott vannak, de megpróbálják kinyalni a mézesbödönt is, miközben mindent összetörnek. Ez persze nem számít. A lényeg, hogy megint sikerült belerúgniuk a szakmába.

A Bocuse D'or verseny a világ legrangosabb szakmai versenye. Máshol. Náluk nem számít a versenykiírás, nem számít az eredmény, nem számít az erkölcs. Majd  Molnár B Tamás és csapata megmondja a frankót! Hogy akik keményen készültek, megmérettettek, és bejutottak a magyarországi döntőbe, azok most jól pofára estek? Kit érdekel! Régi kedves hagyomány mifelénk, hogy a gerinctelen seggnyalóknak és a csókosoknak áll a világ. (ha esetleg valaki a megfogalmazásomat túl alpárinak tartja, úgy megnyugtatom, hogy a történet ennél sokkal súlyosabb jelzőket is elviselne, de nem kívánok lesüllyedni "hőseink" erkölcsi színvonalára)

Aki esetleg nem ismeri az előzményeket, itt megtekinthet: http://cheflaszlohun.blogspot.com/2011/09/kiss-krisztian-geiszlinger-andras-paros.html (van még több is, de azokat mindenki - ízlése és kedve szerint - keresse meg maga.

A történetnek nincs vége. Ebből jól kijönni már nem lehet, de talán ez lesz az a bizonyos makarenkói pofon, amitől a szakma felébred. Aki ezen már túl van, itt jelezheti:http://cheflaszlohun.blogspot.com/2011/09/cheflaszlo-video-uzenete-hivatalos.html

Facebook Tetszik
0
3 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Fánkvilág Európában Fánkvilág Európában
  • Nagy tábla boldogság Nagy tábla boldogság
  • Az első 50 igazi és egyetlen lecsó Az első 50 igazi és egyetlen lecsó
  • Fánkvilág Magyarországon Fánkvilág Magyarországon
  • Itália az asztalon - Palermói utcakaja Itália az asztalon - Palermói utcakaja

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofasirt.blog.hu/api/trackback/id/tr283234567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ehran 2014.03.26. 16:17:18

Jajj, milyen nosztalgikus ilyen cikkbe belefutni keresgélés közben. :D Te, nem láttam a zavart, elnézéstkérő bejegyzést, hogy talán mégsem "törtek mindent össze", meg nem "nyalták ki teljesen a mézesbödönt", mivel a "seggnyaló csókos" nemcsak bejutott a döntőbe, de ott 10.-ként végzett, ami példátlanul jó eredménynek számít ebben a helyzetben. ;)
Válasz erre 

vakegér II 2014.03.26. 20:34:36

@ehran: Miért is kéne elnézést kérni? Megpróbálom kitalálni. Talán mert egy önjelölt szakmán kívüli volt zenész hirdeti az igét? Vagy azért, mert az általa létrehozott egylet megosztotta a szakmát, a régi szakemberek eredményeit fitymálják, őket megalázzák és sárba tiporják. Esetleg azért mert a versenykiírást egyoldalúan és utólag módosították?
Elismerem, sok pénzt hozott a konyhára, de ez csak az önfényezés miatt kellett. Ha - és ami a szakma szempontjából borzasztó - EGY jó képességű szakács megkapja mind azt a sok-sok tízmillióban mérhető mérhető segítséget, akkor az nagy valószínűséggel egészen jó eredményt fog elérni, (Lásd Polgár papa és a lányai, bár ők saját pénzből s erőből érték el a világraszóló eredményeket!), és jöhet a megváltónak kijáró seggnyalás (Ezt nem a Polgár lányokra értem!).
Ne értsd félre, az eredmény tényleg világra szóló, csak az odavezető út bűzlik egy kicsit. Persze a győztesnek mindent szabad, de a cirka ötven pátyolgatott ifju titán mellett hol vannak a többiek? Mi van a bányászbéka feneke alatti szakmunkás képzéssel? Nem kellene kedvenc látnokunknak egy tekintetet vetni errefele is, hogy egy végzős (végzős?) szakácstanulónak a levesekről ne a zacskós leves jusson az eszébe!
Ehran! Nem kell egyetértenünk - nem is szeretnék a továbbiakban erről vitatkozni - de a szerintem is hihetetlen 10 helyezés inkább csak elfedi az iszonyatos szakmai nívótlanságot. Marad az eredeti véleményem, amit amúgy én is sajnálok, és boldogan visszavonnám (nem mintha ez bárkinek számítana), ha látnék legalább valami ici-pici VALÓDI fejlődést.
Válasz erre 

ehran 2014.03.26. 22:43:31

@vakegér II: Mondjuk arra gondoltam, hogy Széll Tamás talán nem azért nyert, mert "csókos seggnyaló", hanem mert valóban kiváló szakács, és jobb volt a többieknél. Ezért talán kijárt volna neki pl. az elnézést... Ja, és anno gondolom, mikor a másik oldal "módosított egyoldalúan", és Tamás szorult ki a Bocuse selejtezőből, akkor is fel voltál háborodva, nem? A támogatás alapú eredmény meg vicc, remélem nem gondolod, hogy azon országok, akik mögöttünk végeztek, kevesebbet költöttek a versenyzőjükre, mint a magyarok. Lol
A régi szakemberek eredményei? Ne nevettess, mert leesek a székről. Mielőtt itt beindult volna a változás, évekig, évtizedekig értetlenül jártunk éttermekbe - az átlagosnál jóval többet - és az értetlenség tárgya az volt, hogy hogy lehet az, otthon vagy a rokonságban vagy a szomszédban jobb halászlét, sültet, pörköltet, süteményeket, salátákat, akármiket eszünk, mint a hivatásosoknál, akik ugye ezt tanulták elvileg, és évek óta művelik. Ez mitől eredmény? A cukrászat a mai napig itt tart, egy random vidéki nagymamánál jobb süteményeket eszem, mint a hazai cukrászdák 90%-ában. Ezt tényleg elismeréssel kellett volna jutalmaznia MBT-éknek, nem? Veregessük egymás vállát, milyen faszák vagyunk, a tényekkel meg ne foglalkozzunk. Ja, és ha elő mersz jönni azzal, hogy persze, de a vendégek kilógtak az ajtón azokból az éttermekből, meg a mai cukrászdákból, akkor csak úgy mondom, hogy ezen logika mentén a legjobb hazai étterem a McDonald's. ;)
A szakácsképzésről meg előbb tájékozódj, mielőtt felhánytorgatod az eredményeik hiányát: hogy a politikai felsővezetés támogatása ellenére! sem tudnak MBT-ék eredményt elérni - és nem azért, mert nem próbálkoznak - mivel az azt jelenleg kézben tartó szervezetek hatékonyan fúrják meg a jogszabályi oldalról. Tudod, azok a régi szakemberek. MBT-ék már tavaly készen álltak arra, hogy beindítsák a képzési központjukat, de a jogszabályokon elhasaltak.
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
süti beállítások módosítása
Dashboard