Gasztrófasírt

  • Ajánló
  • Magyar klasszikusok
Facebook

Fánkvilág

Top 5

  1. Chili con carne a mexikói chilis bab
  2. Magyar klasszikusok: a vasárnapi hús
  3. Amit a palacsintáról tudni kell...
  4. A (majdnem) eredeti drezdai stollen receptje
  5. Focisták eledele- Izland

Creative Commons liszensz

Creative Commons Licenc

Címkék

Albánia (1) A pude ccsige 부대찌개) (1) bab (1) Bajor csülök (1) bakancslista (1) Barcelona tapas (1) Bécs (2) Bocuse dor (6) chili con carne (1) cipóban sült csülök (1) costa mediterranea food olasz étel (1) Costa Nápoly (1) Cucina tradizionale (1) Dubarry szelet (1) Dubrovnik (1) édes napok süti csokoládé fesztivál food (1) elfeledett ételeink (1) Éttermi kütyük (1) fagylalt jeges nyalat (1) fahéjas csiga (1) fánk (2) fesztivál (5) formatorta (3) gasztrótörténelem (10) Goût de France (1) gyuvecs (1) hajónapló Cost (1) húsvét (1) Húsvéti ételek (1) Izland (1) Józsefvárosi piknik (2) kanenbullar (1) Karácsonyi ételek a világban (5) Karácsonyi menü (1) kedvenc ételeim (10) Kocsonya (1) Koreai raguleves (1) lecsó (5) lecsópédia (5) levélszemét (1) magyar klasszikusok (5) Marseille panier costa (1) Márton nap (1) mindenmentes (1) palacsinta (1) paszuly (1) pulyka koszorú (1) rugelach (1) sanday brunch (1) sárgadinnye (1) sonka (1) Spagetti carbonara (1) spam (1) Steakhatározó (4) Steak marha BBQ (3) Stollen (2) street food (1) Svéd (1) svédasztal (1) Svéd lazac gratein (1) Szicilia (1) Szlovákia (2) sztrapacska (1) Távirányítású torta (1) Tejtorta (1) töltött paprika (1) top 10 ételem (1) vasárnapi hús (1) whoopie pie (1) ZELENA MENESTRA (1) zsirban vagy olajban (1) Címkefelhő
Bajor csülök

Bajor csülök

›
Bajor csülök

Sörös sült csülök burgonyával és savanyú káposztával

2015/12/26 : vakegér II Szólj hozzá!

Gondolom, mindenkinek elege van már a nagy eszem-iszomból. Én aztán igazán megértem, de azért gondoljunk a holnapra is. Bajor csülök káposztávalJönnek a hosszú hideg esték, És ha nem jönnek, akkor is. Egy finom ropogós csülöknél mi lehet jobb? Hát persze, hogy két ropogós csülök! Én aztán tudom. A képen látható finomságokat saját magam készítettem (és fotóztam). Működik a recept.

 

hozzávalók (4 adag)

  • Hátsó sertéscsülök 1 db
  • Só             1 tk
  • Egész bors 1 tk
  • Köménymag 1 tk
  • Fokhagyma 1 fej
  • Vöröshagyma 2 fej
  • Babérlevél 4 db
  • Sőr             ½ doboz (szilveszter táján azért ebből legyen még 5-6 doboz tartalék. Ki tudja ...)
  • Száraz fehér bor 1 dl
  • Savanyú káposzta 80 dkg
  • Húsos szalonna 20 dkg
  • Burgonya 1,2 kg

Elkészítés

A csülök:

A megtisztított csülköt annyi vízzel öntünk fel, hogy azt ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap ebben a lében a csülköt lassú tűzön 2 -3 óra alatt majdnem puhára főzzük, majd kizsírozott tepsiben némi főzővíz hozzáadásával ropogósra sütjük. (30 perc 180 0C-on, majd 210-230 0C-on 8-10 perc. Közben 2-3 alkalommal a csülök bőrét a sörrel bekenjük)

A köret

A kockákra vágott füstölt szalonnán megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a savanyú káposztát, a fűszerekkel ízesítjük, és a fehérborral puhára pároljuk.

A burgonyát a csülökkel puhára főzzük, majd cikkekre vágva a tepsiben a csülök mellet megsütjük.

Bajor csülök

Jó étvágyat!

Facebook Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Kényeztesd magad argentin hátszínnel Kényeztesd magad argentin hátszínnel
  • Fuszulykát vacsorára Fuszulykát vacsorára
  • Jeges nyalat Jeges nyalat
  • Marseille quartier Le Panier Marseille quartier Le Panier
  • Csiganap Svédországban Csiganap Svédországban

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrofasirt.blog.hu/api/trackback/id/tr338201020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
Dashboard