Az újdonsült szigetes rendezők pénzéhsége és szakmaiatlansága ellenére a Budai Gourmet gasztronómiai oldalról jelentős esemény volt, még akkor is, ha a borosokat hátrányos helyzetből indították, és a termelői piacot annyira sikerült eldugni, hogy volt, aki két nap alatt sem találta meg őket!
Szóval, aki meg tudta (és akarta) fizetni a borsos árú belépődíjat, az azért láthatott néhány különlegességet.
Ezekről készítettem pár képet. Ha valaki ismerkedni szeretne a hazai kulináris irányzatokkal, vagy csak egy meglepő alapanyag, esetleg ízkombinációval szeretné (örökre) emlékezetessé tenni vasárnapi ebédjét, az nyugodtan nézegesse a kiállításról készített albumot:
http://indafoto.hu/dudasbela/budai_gourmet_2011/slideshow/1/12001609-886ef77b
Rántott véreshurka és bazsalikomos kiwi fagyi. Esetleg malac-lazac, és paradicsom hab. Vagy inkább mézes nyári káposzta? Esetleg borjú terrine langyos salátával Czifray módra? A fesztiválon mindegyik hibátlan volt, lehet próbálgatni. Így, vagy úgy, de még hetek múlva is garantáltan emlegetni fogják!